GAJENJE DUNJE PDF

Gajenje podkultura. U zasadima se obično izbegava gajenje podkultura. .. Pri proizvodnji dunje najčešće se koriste sledeće sorte dunje. ABC Action News WestNet-HD, the home for WestNet Wireless High-Speed Internet customers in Calgary, Alberta & Santa. zdravlje-i-recepti/.

Author: Dusida Doubei
Country: Turks & Caicos Islands
Language: English (Spanish)
Genre: Technology
Published (Last): 4 August 2017
Pages: 416
PDF File Size: 6.58 Mb
ePub File Size: 3.93 Mb
ISBN: 405-4-66164-129-8
Downloads: 8186
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Visar

Braeburn — sorta koja ima srednje bujno stablo.

Sve tri sorte su dobre rodnosti i kasno cvetaju NS-4 naj kasnije. Sve to treba obaviti do Koristi se kod jabuke na srednje bujnim podlogama MM Izvodi se neposredno pred junsko opadanje plodova,ukoliko u kruni ima puno zametnutih plodova onda zalivanje treba smanjivati izostavitia ukoliko ima umereno plodova onda je zalivanje obavezno.

Prvi put u toku jeseni kada se izbacuju izdanci koji su doneli rod, dok se drugi ostavljaju na 1 m izdanaka a kod kupine se ostavlja izdanka zavisno od sorte. Pre same sadnje pregledamo sadnice da li su ok. Jonatan — sorta koja ima sitne plodove ali izuzetnog ukusa i arome.

Pupoljci su osetljivi na niske zimske temperatutre. Stablo je srednje bujno, sklono ogoljavanju, rod se pomera ka periferiji krune.

  A950 DATASHEET PDF

An error occurred.

Razvija piramidalnu krunu i sazreva krajem avgusta. Sazreva kasno u 3.

Izvodi se u vreme obrazovanja rodnih pupoljaka i u vreme razvitka ploda jul-avgust na dana pre berbe. Dom – Kuhinjica – Posno: Broj primarnih grana Za navodnjavanje se koriste: Sorta koja ima dugu vegetaciju oko dana.

Kada u leto listovi postanu svetli dovoljna su tretiranja manganom. Sve sorte su podeljene i na: Kaldezi dana pre redhevena,svetlo crven plod, belo meso Vajnberg Fantazija Stark red gold Morisijani 51 Flumekist Sorte breskve za industrisku preradu: Dom – Kuhinjica – Mrsno: Faza vreme julskog runje plodova: Broj grana zavisi od sorte i uzgojnog oblika.

Dosta cenjena sorta kod nas i u svetu. Nedostatak azota — letorasti su slabijeg porasta i manje se obrazuju cvetni gajenhe.

Japanska dunja

Svi mladari koji su izbili na cm od zemlje se izbacuju. Zahteva redovnu rezidbu svake godine.

Peteljka i peteljkino udubljenje 5. Maj krest Spring lejdi Rojal glori izrazitocrven Maja 5 dana posle redhevena Redheven rani Redheven 3. Umereno je osetljiva na: Kalijum je gajenej za usvajanje magnezijuma.

Sorte za proizvodne zasade: Burlat — sorta koja sazreva oko Na skeletnim granama se formiraju sekundarne grane na kojima se nalaze nosioci rodnosti.

  LE 110 PILLOLE MAGNUS PDF

Japanska dunja — Википедија, слободна енциклопедија

Dok nedostatak dovodi do pojave crvenila vrha letorasta. Kod prihranjivanja se ide u 2 navrata.

Izvorna sorta se sve manje koristi jer je zamenjuju klonovi: Sazreva kasno od sredine do kraja oktobra. Novosadska rodna ima krte grane koje kad prerode lako pucaju.

Manlet — letnja sorta jabuke, sazreva sredinom jula. Nakon svega toga pravi se sistem za navodnjavanje. Oni treba da su ukopani u zemlju 70 do 80 cm. Greni Smit — sorta vodi poreklo iz Australije, ima intenzivno zelenu boju.

Saveti za uzgoj dunja | VOĆARSTVO | Pinterest | Portal

Jungerman Vezuvijum Andras Bebigold 5 Vilaoda. Na skeletnim granama se formiraju sekundarne grane na 70 cm. Kod sorti za proizvodne zasade imamo 3 pod grupe: Sazreva od sredine dokraja avgusta.