GOSPODAR PRSTENOVA KNJIGA DRUGA PDF

Tri Posleratna Druga Knjiga Pdf 12 Gospodar prstenova%2C knjiga [M] Tri Posleratna. Za druga značenja, pogledajte Povratak kralja (razdvojba). 1 Radnja. Knjiga peta; Knjiga šesta. 2 Vidi još Gospodar prstenova: Povratak kralja ( film). izdavanja “Gospodara prstenova”, Tolkinovi izdavači su zahtevali knjigu koja . Ova bitka je prva od pet bitaka (kasnije nazvanih Ratom Dragulja) Morgota.

Author: Kigagor Faeran
Country: Slovenia
Language: English (Spanish)
Genre: Literature
Published (Last): 5 August 2006
Pages: 362
PDF File Size: 19.51 Mb
ePub File Size: 16.27 Mb
ISBN: 710-2-44476-222-1
Downloads: 96485
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Arashilrajas

Tolkien je napisao kultni roman “Lords of the rings”. Ova epizoda je izdavana u Italiji tokom jeseni Toliko novih pravila prstenoova likova koji u Darkwoodu ne postoje.

Veliki rat dobrih naroda i sila mraka bi tekao bez njega, a da to nitko od boraca ne osjeti. Akcija na sve strane.

Oh no, there’s been an error

Zagor se dobro uklopio u novi svijet. Ova epska fantastika je mnogo zarazna. Daleko nas je odvukla i sad se ponovo treba zabavljati u stvarnom svijetu. Ta je potreba postojala vjekovima, postoji i danas.

Naravno ako volite Zagora i fantasy. Sta jos mogu dodat? Sve je vec receno. Nije sigurno najbolja Zagorova avantura, ali je jedna od nezaboravljivih, i od same nostalgije zasluzuje najvece ocjene. Ovdje se sigurno moze dokazat da ove tri naslovnice su mozda tri od Top 10 Zagorovih naslovnica svih vremena. Kad sam bio dijete, samo sam jednom mogo naci “Na Krilima Noci”, dok onu prvu i zadnju nisam nikad mogo ni procitat. Moji prijatelji koji su procitali citavu pricu su mi rekli kako sve pocinje i kako se zavrsava, i onda sam napokon nabavio citavu pricu u Zagor VC OP izdanju, skoro 20 godina poslije.

Kao danasnje izdanje “Terora Seste Planeta” od Ludens Extra, novo objavljenje i ove price u novim sveskama ce nam dati razlog za slavu Nezaboravna,pocetak ubija,sa raspletom malo slabi i na kraju solidan kraj. Duboko je ostavila trag u mom detinjstvu i zbog toga najvece ocene. Kao klincu jedna od najboljih epizoda i strip koji me navukao na Gospodare!

Vrlo dobar strip sa solidnim zapletom i dobrom radnjom. Nostalgija ovdje igra veliku ulogu. Ferri je uradio solidne naslovnice. Kao klincu ova epizoda mi je bila Sveti gral. Jebote, jedini sam posedovao sve tri sveske ove price u svom mestu.

Силмарилион — Википедија, слободна енциклопедија

Da sam ocenjivao ovu epizode pre nekih petnaest godina, dao bih joj sve knjigaa. Sada je situacija daleko drugacija. Sam Djavo me terao da je ponovo procitam i tako upropastim sve lepe uspomene koje sam imao. Od ovog se mogla napraviti odiseja a ne samo strip od, kad se sve skupa zbroji, 2 sveske. Kao klincu ovo mi je bila kultna epizoda, covjece fantazija u Zagoru, to se trazilo! No vrijeme je ipak dosta pregazilo, tako da sa pretenova tacke gledista ni izbliza knjiba ostavlja utisak kao ranije Ali, onaj klinac jos uvjek zivi u meni Uvijek mi je u Zs falio 1 broj-i to zadnji.

  DA PAM 385-64 PDF

A kad sam ga uspio i nabaviti, prstenkva sam da u njemu nedostaje oko 20 stranica. Ovako je to neka kopija “Gospodara prstenova”. Tako da visoka 9-tka. I ove su isforsirane. Donatelli se stvarno potrudio. Tko bi drugi mogao ovo izmisliti nego Sclavi? Ostavite Zagora na zemlji,medju razbojnicima,pobunjenim indijancima,zlonamjernim kaubojima,moze i gusarima i vikinzima.

Ostavite se vjecnih livada i paralelni svijetova. Saljite tamo Dylana,Martina,manite se Zagija i Chica.

Da je bar dobro kjiga, ne bi nista rekao, al ovo je dno dna. Ferri bi dignuo dojam, ali Sclavi je taj, koji je upropastio stvar. Sveti gral jednog klinca koji je odrastao prsetnova Zagoru. Legendarna epizoda sa prejakim naslovima i prejakijim naslovnicama.

Puno bolji je Bosellijev Princ vilenjaka. Poveznica im je paralelni svijet. I bajna prsteenova koju treba spasiti iz ruku zla. Sarek je ekvivalent Crnom gospodaru. Obojica su zadali Zagoru fatalnu ranu. Sa tim da je Sarekova posredno utjecala na Zagorov odlazak u drugu dimenziju.

Saznajemo da su Golnor i Tir-Nan-Og nekad bili jako povezani,ali se prolaz zatvorio. Dobro i zlo je isprepleteno,kao i u Golnoru. Oni tamo egzistiraju sami po sebi. Svoj dolazak najavljuju jezivim krikovima i urlicima. A ekvivalent Mordu bio bi nekromant iz Kusha Zondar,mada je beba prema njemu. Njihov cilj je jednostavan.

Horde zla! – Zagor – Recenzije – – Prozor u svijet stripa

Super prica, za one kojima ne smeta fantazija, i to sto su dosta pozajmili iz LOTR-a. Aki nista drugo vredi zbog Cika koji mi je bio jako smesan u ovoj epizodi Jako dobra prica sa neobicnom pricom za to vrijeme serijala. Scenario i prica su jako dobro razgradeni ali mi se medutim nije svidilo to sto su se armija kostura prebrzo pojavila i sto je kraj malo zbrzan. Donatelli jako dobar, pogotovo sa kosturima.

Ferri isto na razini, mada su 2 prve naslovnice mlake naspram prve Sta reci za ovu pricu,scenari je na razini Bleka,jako losa prica,jedan od najgorih Zagora! Donatelli slab,Zagor je u pre knjuga pozama da bi naslovnice bile dobre! Kako objasniti ljudima koji nisu imali priliku za vrijeme Juge kao klinac imati ovaj strip u ruci i citati gospodaf u jednom dahu, koliku vrijednost imaju ovakvi serijali?

Nebitan je prsrenova i Sclavi i Donatelli, u to doba nismo na to obracali paznju. To je kao da sad govorimo kako golf kec nije imao klimu ili ABS pa zato nije bio dobar auto Kada se prica o ovom serijalu kao i o Divovima i mnogim drugima, onda se svi ljubitelji stripa, a pogotovo Zagora, trebaju ustati i pokloniti se Moja ocjena Ocijeni strip.

  KINGDOMS OF FLAME ARCHAELUS BARON PDF

Najgora mi je pateticnost koja se provlaci kroz cijelu pricu. Sclavi u doba puberteta valjda Bila mi je jedna od najepizoda kao klincu, ali nakon procitanog Tolkiena ovo izgleda tako jadno, traljavo i ultrazbrzano Prosto je neverovatno da jedna takva epizoda zraci istom snagom kako kad je objavljena tako i danas.

Mozda ce mnogi zameriti slicnosti sa Gospodarom prstenova ali po meni je to samo prednost a u svakom slucaju mislim da su je svi procitali pre Gospodara. Posebno su mi interesantni likovi u tom svijetu. Radnja je nekako prejednostavna i prebrza. Bilo je tu materijala za nastavaka. Do tada to je bila najisfantaziranija epizoda u serijalu Zagora. Sjecam se kad sam bio star 9,10 godina i najbolji prijatelj mi je pricao da ima epizodu u kojoj Knjiba umire i u kojoj se bori protiv vojske kostura.

Kad sam vidio naslovnice, poludio sam! Knjigx ubrzo sam nabavio te epizode i bile su mi odlicne. Sada medutim, 17, 18 godina kasnije to vise i nije slucaj: Prica je sasvim solidna, ali i nije bas uvjerljiva.

Tome pridonosi i mracni, jednostavni Donatellijev crtez koji je u nekim trenucima bas kako i treba svida mi se nacin na koji je nacrtao Morda i Crnog Gospodara ali se cesto cini da bi bilo bolje da ima vise detalja, bolje bi mi prodao ovu fantaziju. Mozda tome pridonosi i cinjenica da sam sada stariji i treba mi vise da se uzivim u ovakvo nesto: U svakom slucaju preporucio bi ovu epizodu svim citateljima Zagora neka oni sami odluce za sebe. Nisam siguran, moram ponovno procitati Princ Elfova, ali mi gospodqr cini da preferiram taj novi strip umjesto ovog, iako Horde Zla ima vise scena koje ostaju u sjecanju i kronoloski gledano ovo je bio veliki korak u prosirenju Zagorovog svijeta.

Zbog toga i cuvam u svojoj kolekciji upravo ovu trecu epizodu,jer mi predstavlja nesto cak i vise od stripa Moglo se napraviti npr.

Sve u svemu – strip za djecu. Za mene jedna od top 10 Zagorovih epizoda.

Dobre pa so naslovnice. I meni je Princ Elfova bolji Naslovnice su mi izvrsne, nezaboravne. Uz njega sam dobio jos nekoliko stripova i citavu noc do nekih 6 sati ujutro sam ih citao na racunalu. Znate i sami kako je to naporno: Kasnije sam nabavio i ostala 2 nastavka i epizoda je stvarno fenomenalna.

Donatellijev crtez je odlican, a zadnja naslovnica “Horde zla” mi je ostala urezana u pamcenje.