KALEMLJENJE VOCAKA PDF

Deo podloge koji se nalazi iznad kalema je potrebno odstraniti kada dođe do rasta kalema. Ukoliko je kalemljenje izvršeno u kasno leto, taj deo se uklanja ili u . Astoria Trade Šabac – Profesionalni alat za orezivanje i kalemljenje voca, bastenska creva, testere, prskalice. Korać M., Cerović S., Gološin Branislava. Orah. Prometej, Novi Sad. Korać M. i sar. Leska. Tehnosoft, Novi Sad. Medigović J. Kalemljenje voćaka.

Author: Tygohn Gotaxe
Country: Zimbabwe
Language: English (Spanish)
Genre: Sex
Published (Last): 2 April 2008
Pages: 214
PDF File Size: 15.72 Mb
ePub File Size: 4.93 Mb
ISBN: 406-1-82725-889-1
Downloads: 21995
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Sataxe

Takodje vole rastresitu zemlju zbog dobre odvodljivosti vode. Orah ne voli plitku zemljanu podlogu ispod koje se nalaze kameniti ili stenoviti slojevi na dubini manjoj kalem,jenje 1,5 m.

Rigolovanje se izvodi specijalnim plugovima rigolerima. U vetrovitim rejonima najbolje je da su redovi upravni na pravac vetra, kako bi se umanjilo njihovo nepovoljno dejstvo.

Na dno rupe se stavlja gr. Zabluda je da na dno rupe treba stavljati stajnjak, jer on je za koren biljke upotrebljiv tek kada ga gliste prevare i pretvore u aktivne mineralne materije slika A2. Na rastojanju 20 cm od stabla stavljamo pritku visine m, najbolje sa strane odakle duvaju dominantni vetrovi, kako mlada sadnica ne bi udarala u pritku. Sadnicu vezujemo trakom od starih tkanina, u formi 8-ce.

  GLOBALITY COMPETING WITH EVERYONE FROM EVERYWHERE FOR EVERYTHING PDF

Pritke mogu biti drvene, PVC ili od babmusa. Sve ostalo se radi kao u varijnti A. Ako se kopa dublje od 40 cm, taj sloj se samo prekopa i ostavi na istoj dubini. Rupe treba da ostanu otvorene nedelje.

Sadnice se pre sadnje oprskaju rastvorom bakra. Sadnju treba da obavljaju dva radnika. Rezidba na rod obavlja se u periodu dubokog mirovanja a najkasnije do kraja marta. Ne sme se kasniti jer se pupoljci ribizle razvijaju dosta rano, dobro nabubre i lako se osipaju. Letnja rezidba je dopuna zimskoj.

Kako postepeno stabla zastarevaju, kalemljenue ih i uklanjamo. Vremenom plodovi pocrne i otpadnu.

Vocne sadnice – AKP – Vocni rasadnik | Prodaja sadnica

Smatralo se da su to sinonimi iste sorte. Srednje pozna sorta je i bere se u drugoj polovini septembra. Otpornost na niske temperature mu je dobra, ali je sorta osetljiva na Botritis. Zimsko prskanje se izvodi u vreme mirovanja vegetacije. Od insekata, zimskim tretiranjem suzbijaju se: Vreme izvodenja zimskog tretiranja. kalemljene

  HYDROLINE FILTER PDF

Kalemljenje voćaka, ruža i vinove loze

Sredstva za zimsko tretiranje. Mogu se unositi i u toku vegetacije, zajedno sa navodnjavanjem. Manjak fosfora usporava stvaranje cvetnih i lisnih pupoljka, kao i razvoj mladara. Orezivanje malina i kupina.

Obavlja se zeleno orezivanje mladih oalemljenje. Pripremaju se uslovi za sadnju jagode. Kao i razvodjenje mladara. Varijanta A — sadnja posle rigolovanja: Varijanta B — sadnja bez rigolovanja: Rupe se kopaju dimenzija minimum 1,5×1,5m, dubine cm.

KALEMLjENjE VOĆAKA U PROLEĆE

Dezinfekcija sadnica Sadnice se pre sadnje oprskaju rastvorom bakra. Rezidba crne ribizle posle sadnje Veb sajt: Za zimsko tretiranje vocaka i vinove loze preporucuju se: Koristi se kao Galmin. Koristi se kao Oleo ultravet. Koristi se kao Galpar.